Cum iti gasesti jumatatea?

Scris de la mart. 8, 2018 in Ganduri | Niciun comentariu


Cu totii am avut relatii in care, dupa un timp de 3-4 ani am simtit ca nu ne mai iubim partenerul de viata. Adica am simtit ca nu ne mai amuza glumele ce odata ni se pareau extrem de amuzante, ca nu ne mai emotioneaza atunci cand ne strang in brate sau ne saruta, ca timpul petrecut impreuna se transforma intr-o vesnica stare de plictiseala. Oare ce este de facut ? Daca am ajuns aici este ceva de reparat , ne multumim stand in continuare sau ne cautam drumul langa o alta persoana ?

Cum iti gasesti jumatatea

Eu voi scrie exact asa cum am trait eu o astfel de experienta si la ce concluzii am ajuns. Avem ceva de reparat ?! Eu cred ca la intrebarea aceasta trebuie sa-ti raspunzi in functie de varsta pe care o ai : daca ai 25 de ani , consider ca nu este cazul sa incerci sa repari ceva. Ai varsta la care inca poti sa speri ca iti vei intalni sufletul pereche si, in plus mai ai si destul timp pentru cautari. Daca ai 40 de ani si doi copii, trebuie sa incerci macar sa faci ca lucrurile sa functioneze. Stim cu totii ca sansele pentru a-ti reface viata cu un alt om in conditiile date sunt mai mici.

Cert este faptul ca a incepe sa-ti cauti un nou partener nu este usor . Cu cat inaintam in varsta devine mai dificil, cercul de cunoscuti se restrange pe parcursul anilor, iar sansele devin mai mici statistic, fiecare persoana invatata cu propriile tabieturi devine mai greu de multumit de catre oricine. Un prim pas pe care ar trebui sa-l facem : sa ne rezumam la 3 – 4 calitati pe care ni le dorim si in rest sa fim mai permisive in alegeri. Ne putem gandi: sa fie bun, calm, inalt. Si nu astfel : sa fie bun, calm, inalt, frumos, sa aiba o casa, sa castige bine, sa fie amuzant, sa stie sa gatesca.

Important este un singur lucru : sa ne simtim bine in prezenta lui. Daca ne-am concentra numai asupra acestui lucru, plaja noastra de alegeri ar fi mai mare si sansele de a ne gasi jumatatea s-ar multiplica. Daca ne simtim bine in prezenta lui si dupa 3-4 ani de relatie atunci este clar ca nu trebuie sa-l lasam sa plece.

Atunci ar trebui sa lupti daca simti ca lucrurile incep sa se clatine.

Ce trebuie sa faci pentru a-l pastra in viata ta ? In articolul viitor va voi povesti  🙂

Care este parerea ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *