Cum iti influenteaza hainele increderea in sine?

Scris de la mart. 27, 2018 in Fashion, Shopping | Niciun comentariu


Trebuie sa fim constiente ca atentia acordata tinutei poate avea un rol determinant in ceea ce priveste siguranta si respectul de sine. Chiar si micile schimbari, cum ar fi o pereche noua de pantofi sau o geanta de designer pot influenta modul in care suntem perceputi de ceilalti. Acest lucru ne influenteaza increderea si respectul de sine. Atunci cand arati bine si esti constienta de asta, te simti bine si ai o stare de confort ceea ce iti da puterea de a te proiecta cu mai multa convingere si autoritate.

Astfel vei atrage feedback pozitiv din partea familiei, prietenilor, colegilor de serviciu si chiar a strainilor. Raspunsurile pozitive vor contribui la crestera increderii, ceea ce-ti va creste dorinta de noi schimbari in infatisare. Conform unui studiu realizat in SUA, 55% din opinia unei persoane despre noi are la baza infatisarea – inaltime, greutate, culoarea parului, imbracaminte, coafura si accesoriile ca ceasuri, genti, ochelari etc. Asadar indeplinirea corecta a tuturor acestor aspecte reprezinta mai mult de jumatate din impresia pe care o facem. 38%  sunt legate de modul in care ne prezentam – limbajul trupului, contact vizual, siguranta si altele. Daca esti constient ca arati bine, ai sanse in proportie de 38% sa fii sigur pe sine. Restul de 7% reprezinta cunostintele pe care le ai.

De aceea, infatisarea noastra este un mijloc non-verbal de a oferi celorlalti informatii despre noi astfel incat sa-si formeze rapid o parere. Chiar daca ne modificam mici aspecte ale infatisarii legate de culoare, tunsoare, ochelari – putem schimba reactia celorlalti fata de noi chiar de la o zi la alta.

Aranjarea imaginii se impune din nenumarate motive:

  • pentru a te simti mai increzator (si deci mai fericit)
  • pentru a-ti imbunatati relatiile acasa sau la job
  • pentru a intra intr-o noua etapa a vietii (din student, angajat)
  • pentru a reflecta diferite roluri din viata (hotaraste care sunt)
  • pentru a deveni mai atractiv (acest lucru ar trebui sa fie in fruntea listei, nu?)

Prin urmare, incepe de astazi sa acorzi mai multa atentie aspectului exterior pentru oricare din motivele mentionate mai sus sau care iti vin in minte. Cu siguranta, vei avea doar de castigat!

Care este parerea ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *