Cum ne alegem prietenii?

Scris de la mart. 11, 2018 in Ganduri | Niciun comentariu


Prietenii sunt familia pe care ți-o alegi. – Jess C. Scott

Cu totii stim ca este foarte greu in zilele noastre sa-ti gasesti un prieten si nu oricum, ci unul loial. Poate intr-un fel, societatea are vina ei. Suntem atat de asemanatori si in acelasi timp atat de diferiti.

Timpul in aceasta problema este de baza. Ma refer atat la timpul de calitate petrecut impreuna, cat si la a lasa timpul sa demonstreze daca este o prietenie adevarata. Este adevarat ca tehnologia ne inlesneste foarte mult oportunitatile de a intra in contact cu prietenii. Dar ce e prea mult strica. Din pacate, petrecem prea mult timp in mediul online sau la telefon si mai putin fata in fata. Si daca reusim sa ne intalnim, cu greu lasam din mana telefonul sau laptopul. Nu credeti?

cum iti alegi prietenii

E mai bine sa ai un prieten devotat si dezinteresat de pozitia persoanei in societate decat o armata de prieteni cu mofturi, pretentii si toate cele. Ce ne uneste mai mult? Sa fie oare pasiunea comuna sau un interes? Cine stie?! Important este sa dainuie, adica sa ajungi la zicala „prietenul la nevoie se cunoaste”.

Cele mai frumoase prietenii se nasc in adolescenta, cand nevoia de a apartine unui grup este mult mai accentuata. Daca avem norocul sa intalnim un prieten adevarat in aceasta perioada, incercati sa mentineti aceasta relatie toata viata deoarece cu cat inaintati in varsta e mai greu. Nu uitati! O prietenie adevarata are nevoie de timp, sinceritate si ajutor reciproc.

cum_iti_alegi_prietenii

In copilarie un mic dar era legamantul unei prietenii. Mai este oare de ajuns astazi? Clar nu.  Este nevoie de mai mult decat un simbol. Atasamentul uman este prioritar si necesar intr-o prietenie. Este ca in momentul acela cand iti ridici privirea spre Divinitate si-ti invoci o dorinta. Da…se pare ca trebuie sa fim mai selectivi. Prietenia este ca o floare, o ingrijesti – o ai, nu – ea se usuca si moare…la fel ca orice lucru neglijat. Ce credeti? Puteti ori ba?!

Care este parerea ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *