Cum schimba aparitia copilului viata de cuplu?

Scris de la mart. 11, 2018 in Ganduri | Niciun comentariu


In articolul anterior am vorbit despre o ecuatie simpla, dar acum continuam cu una mai complicata…Ce facem atunci cand mai apare un copil spre norocul cuplului? Situatia se complica. De ce? Pentru ca introducem o noua necunoscuta in ecuatie.

Ce facem cu ea? Trebuie sa luam totul cu calm si rabdare, sa ne adaptam la noile conditii si sa acceptam ca viata si prioritatile noastre se schimba. Nu uitati! Un copil poate sa ne sudeze relatia si sa o implineasca sau poate sa accentueze problemele existente deja si sa o distruga. Noptile nedormite, viata intima care va avea de suferit si responsabilitatile noi reprezinta teste pentru relatia de cuplu.

Important este sa fim pregatiti pentru a primi toate lucrurile frumoase care ne asteapta si totodata sa nu ne fie teama de noile responsabilitati. Sa fim constienti ca e un suflet pe care trebuie sa-l ingrijim, deci nu sa-l neglijam. Cu toate ca mama este cea mai solicitata, rolul tatalui este extrem de important atat in viata dezvoltarii bebelusului cat si ca suport moral pentru mama.

Educatia ar trebui sa apara de la primele zile de viata. Mai intai i se face un program riguros de mancare, apoi de joaca si de comunicare cu cuplul. Sarcina este si trebuie sa fie comuna chiar daca avem  deja un program de lucru destul de incarcat. E mai bine sa previi decat sa tratezi. Dragostea este si trebuie sa fie pentru el eterna, nu este un moft sau o sarcina. La fel ca si la cuplu, libertatea de comunicare, cat si libertatea copilului trebuie atent urmarite. Ii induci programul si nu il obligi. Tandretea, la fel ca si in cuplu trebuie sa persiste. Daca reusesti sa aplici cele de mai sus, dragostea, libertatea si toate tandreturile nu vor disparea nici cand o sa aiba 40 de ani.

cum_schimba_aparitia_copilului_viata_de_cuplu

Dar nu uitati! Copilul se dezvolta armonios intr-o familie unde nu exista tensiuni si certuri, o familie bazata pe iubire si intelegere! De aceea, nu va neglijati relatia de cuplu pentru ca, atunci cand puiul isi va lua zborul, sa nu ramaneti doi straini care locuiesc sub acelasi acoperis!

 

Care este parerea ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *