Secretele unei casnicii reusite

Scris de la mart. 11, 2018 in Ganduri | Niciun comentariu


E curios ca astazi avem atatea beneficii si drepturi si, cu toate acestea, nici o casnicie nu dureaza mai mult de 2, 5 sau 7 ani. Desigur ca e vina unuia sau altuia sau poate ca amandoi gresesc. Ce ar trebui sa facem pentru a ne salva casatoria si a avea o relatie trainica?

Mai intai trebuie sa tinem cont de preferintele si drepturile partenerului, dar in special trebuie sa-i acordam pe langa respect si multa libertate. Libertate in comunicarea dintre cei doi…libertate pe care se pare ca nu stim ce sa facem cu ea. Ori e prea multa, ori nu e deloc. De asemenea, este vorba si despre comunicarea necesara cuplului. Dar trebuie sa facem diferenta intre comunicare si diplomatia de a vorbi. Sunt doua aspecte diferite. Comunicarea trebuie indusa prin acea expresie „vorba dulce mult aduce”. Frica este si ea necesara, dar nu frica in sine, ci si frica  fata de Dumnezeu. Asa cum se spune: „Dumnezeu iti da sau tot El iti si ia”.

secretele unei casnicii fericite

V-ati pus vreodata intrebarea ce s-ar alege de noi daca nu am fi atat de diferiti? Unul este educat, altul nu. Unul este frumos, altul nu si tot asa…Diferenta o facem tot noi, cum tot noi avem beneficiul de a alege, de a nu ni se impune. Si atunci de ce nu merge? Trebuie sa fii un fin observator ca sa sesizezi ce nu merge in cuplu. Dar trebuie sa si rezolvi, Este vorba despre vointa…vointa pe care trebuie sa o aiba amandoi. Numai asa poti merge mai departe. Deci tot de noi depinde viitorul cuplului. Intelegere, dragoste si poate interes pentru cel de langa tine sunt cele de baza intr-un cuplu! Asta este secretul!

In urmatorul articol vom vorbi despre cuplu, dar atunci cand in ecuatie intervine o a treia necunoscuta…un suflet de om.

Care este parerea ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *