Tot ce e mai bun in tine – Guy Corneau

Scris de la apr. 19, 2018 in Carti | Niciun comentariu


Dragele mele,

Cartea de dezvoltare personala pe care v-o recomand astazi este: „Tot ce e mai bun in tine” scrisa de Guy Corneau.

Aceasta carte este structurata in 3 parti. Prima parte se refera la dependenta si autodistrugerea constienta a sinelui. Pierderea legaturii cu sinele se intampla inca de la nastere. Inca din perioada de gestatie, fatul este o fiinta constienta, emotiva si reactiva la experientele mamei sale. Starea interioara a mamei capata o importanta capitala pentru dezvoltarea fatului, ea trebuie sa se straduiasca sa traiasca perioada sarcinii intr-o atmosfera de incredere si de iubire pentru a influenta copilul in mod pozitiv. Travaliul perturba brusc starea de beatitudine in care traieste embrionul, iar bulversarea cauzata de nastere provoaca pierderea contactului cu partea noastra luminoasa. Un contact cat mai de durata intre mama si copil in momentul nasterii poate atenua angoasa existentiala deoarece este inconjurat de iubire si incantare. Ulterior, autorul analizeaza relatia unui cuplu, pe care lipsa de satifactie ii impinge sa se certe fara incetare. „Daca iubitii nostri ar avea reflexul de a scoate la lumina ceea ce-i uneste in loc sa se certe din cauza a ceea ce-i separa, ar dezvolta o oarecare empatie si o mai buna intelegere reciproca.” subliniaza autorul.

In partea a doua, vom invata sa ne eliberam sinele. „Daca ramanem supusi mecanismelor noastre de protectie, sfarsim prin a ne inabusi si prin a deveni nefericiti. In schimb, daca indraznim sa ne exprimam esenta creatoare, avem mari sanse sa ne desavarsim si sa gasim fericirea. Nu trebuie sa facem altceva decat sa ne deschidem inima, lasand iubirea sa emane din noi – lucru pe care nimeni nu ne poate impiedica sa-l facem.”, propune autorul. Acesta parte este mai dificil de citit, deoarece se exploreaza domenii stiintifice si notiuni filozofice, dar este extrem de utila datorita exercitiilor practice pe care le putem aplica.

In ultima parte este abordata perspectiva schimbarii si gasirea unui mod in care ne putem exprima sinele. Autorul ne prezinta o situatie extrema, dar cu impact emotional ridicat: „Daca ati mai avea sase luni de trait si totul ar fi posibil, ce ati face cu prioritate? Apoi urmeaza o a doua intrebare: Imaginati-va acum ca ati murit fara sa va fi putut realiza visul; cum va simtiti? Si in sfarsit: Daca regretati ca nu v-ati realizat proiectul vietii, puneti in practica respectivul proiect cat mai repede posibil, deoarece in realizarea lui se afla cheia fericirii voastre.”

Sper ca v-am convins ca aceasta carte merita citita! Lectura placuta va doresc, dragele mele!

 

Care este parerea ta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *